24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBuzatu, parlamentar PNL

Buzatu, parlamentar PNL

Deputatul de Dolj Horaţiu Buzatu a făcut ieri primul pas spre PNL, anunţându-şi demisia din PD-L în plenul Camerei Deputaţilor. El a fost acceptat în unanimitate în grupul parlamentar liberal din Camera Deputaţilor şi este de aşteptat ca mişcarea să fie urmată de reînscrierea în PNL, însă în altă organizaţie decât cea din Dolj.

 

Apartenenţa politică a parlamentarului doljean Horaţiu Buzatu e pe cale să devină certă. Ex-penelistul Horaţiu Buzatu, deputat independent, a fost primit ieri cu unanimitate în Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, anunţându-şi în prealabil demisia din PD-L la microfonul Camerei. El a declarat ieri că a fost primit cu braţele deschise de foştii săi colegi din PNL, precizând că acest lucru este un „pas“ în apropierea de această formaţiune. „În şedinţa de azi (ieri – n.r.) am fos acceptat în unanimitate în Grupul parlamentar al PNL. Regulamentul Camerei permite ca un independent să facă parte dintr-un grup parlamentar. M-au primit foarte bine, sunt şi am fost în relaţii foarte bune cu colegii mei. Au insistat să revin şi am fost de acord, însă această revenire nu e obligatoriu să aibă un corespondent la Dolj. Nu am avut discuţii cu nimeni de la nivel local“, a spus Buzatu.

 

Buzatu îşi face carnet de liberal, dar nu la Dolj

 

Mişcarea politică făcută ieri de Buzatu alimentează zvonurile potrivit cărora deputatul doljean îşi va depune din nou adeziunea la PNL. Deşi parlamentarul a preferat să nu comenteze acest aspect, surse din cadrul PNL susţin că revenirea sa în sânul liberalilor nu va fi la organizaţia de Dolj, ci la una din cele de sector ale PNL Bucureşti, date fiind relaţiile tensionate între Buzatu şi conducerea actuală a filialei judeţene a PNL. Deputatul a precizat ieri că nu a purtat discuţii cu nici un lider din organizaţia doljeană. Vestea că Buzatu a fost primit în Grupul liberal din Cameră l-a lăsat fără cuvinte pe senatorul Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Dolj, acesta preferând să nu comenteze subiectul. L-a comentat însă ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Mihai Voicu, deputat de Dolj, care a declarat că nu a fost la şedinţa de ieri în care Buzatu a fost primit în grup, dar că, dacă ar fi fost prezent, ar fi votat pentru revenirea lui. „Nu am fost prezent la şedinţa grupului azi (ieri – n.r.), dar, dacă aş fi fost, aş fi votat pentru. Întărirea Grupului parlamentar PNL e un lucru util şi sper, cu această ocazie, ca toate comentariile răuvoitoare la adresa PNL să înceteze“, a spus ministrul Voicu, care a precizat însă că nu a fost discutată revenirea lui Buzatu ca membru PNL.

 

Buzatu, în opoziţie cu PD-L

 

Deputatul doljean a părăsit PNL la sfârşitul lui 2006, când a devenit unul dintre susţinătorii platformei liberale a lui Theodor Stolojan. Buzatu a devenit în 2007 preşedinte al organizaţiei PLD de Dolj, devenind prim-vicepreşedinte PD-L în urma fuziunii PD-PLD de la Dolj de la sfârşitul anului. Cu toate acestea, parlamentarul a fost şi este în relaţii tensionate cu Radu Berceanu, preşedintele PD-L Dolj, dar şi cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu, fiind cunoscute episoadele în care Buzatu a reclamat „dictatura“ din filială. În ceea ce priveşte părerea fostului şef de partid al lui Buzatu, preşedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII